De Meeste Cavia Baasjes Bezitten Twee of Meer Cavia’s

Na een onderzoek van ruim een jaar onder onze leden is gebleken dat de meeste caviabaasjes hier in Nederland1 of 2 cavia's bezitten. Maar liefs 1400 mensen hebben een stem uitgebracht op onze poll die we hier ruim een jaar geleden hadden geplaatst.

Voor ons reden genoeg om de balans op te maken! We waren erg nieuwsgierig hoe de verhoudingen lagen! En nu weten we het, zijn we daar erg blij om!


Het doet ons erg goed om te lezen dat maar 21% 1 cavia heeft. En dat betekent dat 79% van de Nederlandse gezinnen met 2 of meer cavia's bezitten!

Wij vinden dit zeer goed nieuws, want een cavia hoort eigenlijk niet alleen in een kooi of hokje te zitten de rest van zijn leven! Cavia's zijn zeer sociale dieren en zijn in hun element als ze met meerdere soortgenoten zijn. Een mens is immers ook niet graag alleen? Daarnaast is de interactie tussen de beestjes ook geweldig om te zien.

Let wel op dat je of 2 mannetjes neemt, of 2 vrouwtjes! Want anders heb je binnen de kortste keren meer dan 2 cavia's. 🙂

We laten deze poll mooi actief hier op de website staan maar we denken dat het percentage niet meer veel zal veranderen, hooguit 1%.

Ons volgende onderzoek zal gaan over het hoe oud je cavia is geworden, en we willen dus graag weten hoe oud de gemiddelde cavia wordt in gevangenschap hier in Nederland!


2 Reacties

  1. Ik heb een vraag, mijn zeugje van 6 weken is tegelijk met ander zeugje van 6 weken uit ander nest in een nieuw hok gezet. Nu is het ene zeugje erg dominant over de ander, zit er steeds achteraan en de ander heeft wat schaafwondjes. Nu 9 dagen bij elkaar, wat te doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*